Werkwijze

AMICA is jouw sparringpartner bij alle vragen die er spelen op arbeidsrechtelijk gebied. Je kunt op AMICA bouwen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk. Wij helpen je op weg of nemen de kwestie over als het nodig is. Een constructieve oplossing buiten de rechtszaal is altijd het streven, maar als het niet anders kan, schromen wij de stap naar de rechter niet.

AMICA verzekert je van toegevoegde waarde te zijn, wat ook blijkt uit de ervaringen van cliënten die te lezen zijn bij de reviews. 

Bij AMICA is een kennismaking altijd kosteloos. Een klik vinden wij heel belangrijk. Wij spreken graag met je af om te kijken of die klik er is en of we jou kunnen helpen.

Uurtarief

Gaan we voor je aan de slag, dan rekenen we een uurtarief. Kantoorkosten zijn niet aan de orde.

Een andere afspraak, zoals een vaste prijsafspraak, behoort ook tot de mogelijkheden. Hoe en wat bespreken we graag tijdens een kennismaking en onder het genot van een kop koffie.

Rechtsbijstandsverzekeraar

Wist je dat je het recht hebt om jouw eigen advocaat te kiezen, als je een rechtsbijstandverzekering hebt? Hoewel er enkele voorwaarden aan zijn verbonden, is dit recht vaak onbekend. Zonde! In veel gevallen kun je zelf jouw advocaat kiezen en ben je niet gebonden aan de jurist of advocaat van de rechtsbijstandsverzekeraar. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden hierin.

Gefinancierde rechtsbijstand

Als particulier, en in bijzondere gevallen als bedrijf, kun je in aanmerking komen voor gefinancierde rechtsbijstand. Dit betekent dat je een eigen bijdrage betaalt, in plaats van het uurtarief. Je dient dan wel onder een bepaalde inkomens- en vermogensgrens te vallen. Amica staat ingeschreven bij de specialisatie Arbeidsrecht en kan jou dus helpen bij de kwestie die er op de werkvloer speelt op basis van gefinancierde rechtsbijstand. Voor meer informatie check rechtsbijstand.nl of informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Interim en trainingen

Voor een bepaalde periode kan AMICA ook in-house aan de slag voor bijvoorbeeld één of meerdere dagdelen per week of per maand. Voor interim opdrachten hanteert AMICA een ander uurtarief. We bespreken vooraf met elkaar voor welk tarief AMICA aan de slag gaat.

Naast adviseren en procederen op het gebied van arbeidsrecht, geeft AMICA ook regelmatig trainingen en workshops bij ons op kantoor of bij cliënten inhouse. Voor meer informatie kun je hierover contact met ons opnemen.

 

Rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde

Marcella en Idske staan als advocaten van AMICA geregistreerd in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten op het rechtsgebied Arbeidsrecht. Op grond van deze registratie zijn wij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten minimaal tien opleidingspunten te behalen op dit rechtsgebied.

AMICA werkt samen met andere arbeidsrecht specialisten, zodat capaciteit en continuïteit gewaarborgd zijn. Heb je advies nodig op een ander vakgebied dan het arbeidsrecht, dan heeft AMICA goede connecties met specialisten op het gebied van pensioen, privacy, ondernemingsrecht, financiën en fiscaliteit.