Werkveld

AMICA is specialist in:

Werkgevers

Je bedrijf is door succesvolle business groter gegroeid en er zijn in de loop van de tijd meer medewerkers aangetrokken om de organisatie optimaal uit te bouwen. Door groei en uitbreiding op de werkvloer, ontkom je niet aan een professionaliseringsslag in relatie tot de medewerkers. Uniforme en duidelijke afspraken bevorderen een prettige samenwerking. Vooraf zaken op orde, geeft later profijt als er onverhoopt toch geschillen ontstaan.

AMICA is sparringpartner voor organisaties en bedrijven. Een HR functionaris kan veel zelf en schakelt AMICA in voor de check en open eindjes. Met onze expertise kan AMICA in relatief korte tijd aanpassingen doen, bijsturen en daarmee een hoop narigheid voorkomen. Wij hoeven de zaak niet altijd over te nemen, als dat niet nodig is.

Als er dan toch gedoe komt (conflict met werknemer), het loopt niet lekker (werknemer functioneert niet goed of is al een lange tijd ziek) of je wilt de organisatie anders inrichten (reorganisatie) dan regelt AMICA het. Professioneel en adequaat. Wij bijten ons erin vast en gaan voor de beste oplossing. En het mooie is, omdat de zaken al op orde zijn, komen we sneller tot een oplossing. Dat is weer goedkoper en voorkomt negatieve energie. 

Werknemers

Vaak spelen onderhuids al enige tijd bepaalde zaken op de werkvloer die niet lekker lopen, zoals onenigheid over functioneren, loonbetaling of geen klik met de nieuwe leidinggevende. Hoe eerder je dan bij AMICA komt, hoe beter wij het proces kunnen begeleiden. Samen met jou kunnen wij de strategie bepalen met het oog op een bepaald resultaat. Als je spanning voelt op de werkvloer, als bepaalde zaken niet kloppen, of als je nieuwsgierig bent naar je rechten, twijfel dan niet om contact op te nemen met AMICA Advocaten.

AMICA heeft oog voor het zakelijke aspect, maar ook voor emoties die vaak om de hoek komen kijken bij gedoe met je werkgever of bij een arbeidsconflict. Wij begrijpen namelijk dat het om je baan gaat en dat dit een wezenlijk onderdeel van jou en je leven is! Uiteraard vanwege de expertise, maar ook zeker vanwege de emotie is het bij arbeidsconflicten of bijvoorbeeld in situaties van dreigend ontslag prettig en belangrijk AMICA in te schakelen.

Wij verzekeren je van toegevoegde waarde te zijn, zoals veel werknemers al hebben ervaren, zoals je kunt lezen bij de reviews. En niet onbelangrijk om te weten, vaak betaalt de werkgever de kosten van AMICA.

AMICA luistert, heeft overzicht en houdt de regie in handen. Uiteraard partijdig, maar altijd scherp en professioneel. Wij zorgen voor de best mogelijke afwikkeling in iedere arbeidszaak. Een oplossing in onderling overleg is altijd het streven. Lukt dit niet, dan schroomt AMICA de stap naar de rechter niet.

Zelfstandigen

Goede afspraken over samenwerking zijn belangrijk. AMICA staat voor je klaar om je van advies te voorzien over deze werkrelaties, tussen opdrachtgever en zelfstandige (zonder personeel).

Deze afspraken leg je vast in een overeenkomst van opdracht of managementovereenkomst. In elk geval moet duidelijk zijn dat het geen arbeidsrelatie betreft, in de zin van werkgever en werknemer. De financiële consequenties zijn immers groot wanneer toch sprake blijkt te zijn van een arbeidsovereenkomst. Je wilt als opdrachtgever en zelfstandige voorkomen dat met terugwerkende kracht loonheffingen, sociale premies en daar bovenop boetes verschuldigd zijn. Voorkom onduidelijkheid en daarmee vervelende gevolgen opgelegd door de belastingdienst. Daarnaast zijn duidelijke afspraken nodig in de samenwerking, denk aan afspraken over het uitvoeren van de werkzaamheden, aansprakelijkheid en opzegging.

Zorg dat je het goed regelt! Laat een overeenkomst van opdracht of managementovereenkomst door ons opstellen of controleren.

Heb je als zelfstandige vragen over jouw positie? Of heb je als opdrachtgever vragen over het inschakelen van zelfstandigen of andere vormen van samenwerking, neem contact op met AMICA.